Babgulyás
nemzeterzelmu 2006.03.15. 13:16
Babgulyás
Hozzávalók 4 személyre:
# 15 dkg tarkabab
# 60 dkg füstölt csülök
# 1 fej vöröshagyma
# l 2 gerezd fokhagyma
# 1 nagy sárgarépa
# 1 zöldséggyökér
# 2 burgonya
# 1 evőkanál olaj
# 1 evőkanál liszt
# 1 teáskanál pirospaprika
# 2 dl tejföl
Előkészítés: A babot előző este megmossuk, és bő, hideg vízben beáztatjuk. A csülköt szintén megmossuk, és külön tálban azt is beáztatjuk.
Elkészítés: Másnap a húst megmossuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a hússal együtt tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Kb. másfél órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát kidobjuk, megkóstoljuk a levet. Ha túl sós, leöntünk belőle, és vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a babot, a zöldségeket, és lassú tűzön további másfél órát főzzük. A húst kivesszük, kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, és félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a tejföllel, és a leveshez szűrjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Megjegyzés:
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 757 kcal
|